'Een gekke lunch­cultuur in Nederland'

'Een gekke lunch­cultuur in Nederland'

In een interview met het Diabetes Fonds vertelt Natasja van der Lely (Programmamanager Gezondheid Greenport West-Holland) over de beweging ‘Nieuwe Lunch Cultuur’. Deze beweging stimuleert een gezonde lunch op de werkvloer, een initiatief van Rabobank, Fresh Produce Centre en BeBright.

Wist je dat veel Nederlanders nauwelijks groenten eten tijdens de lunch en vaak maar 21 minuten de tijd nemen om te eten? En veertig procent van deze mensen eet vooral achter het bureau. Daarom begon Koppert Cress in 2018 met het aanbieden van gezonde werklunches. Nu is er een beweging ontstaan die bedrijven helpt een groenterijke, ontspannen en sociale lunchcultuur te creëren. Na een juridische doorbraak in 2024 kunnen organisaties nu gratis deelnemen aan een 8 maanden durend programma om deze cultuur te implementeren en samen te leren en groeien.

Lees het interview hier

Bron: Diabetes Fonds

Deel artikel