Femke Wiersma officieel minister van LVVN

Femke Wiersma officieel minister van LVVN

Het nieuwe kabinet is beëdigd. Vanochtend legden de nieuwe bewindslieden de eed af, waarna het nieuwe kabinet op het bordes verscheen. Daarmee heeft ook de tuinbouw nu officieel een nieuwe minister.

Femke Wiersma is vanaf heden de minister van Landbouw, Visserij en Voedselzekerheid en Natuur (LVVN). Zij wordt bijgestaan door staatssecretaris Jean Rummenie. Allebei zijn zij afkomstig van de BBB.

Wiersma was sinds juli 2023 namens BBB gedeputeerde in de provincie Friesland met onder andere de portefeuille Landbouw. Tevens was zij bestuurslid van het Interprovinciaal Overleg (IPO) en voorzitter van de Commissie Landelijk gebied van het IPO. Van 2021 tot en met 2023 was zij senior beleidsmedewerker Landbouw bij de Tweede Kamerfractie van BBB en maakte tussen 2019 en 2021 deel uit van het partijbestuur van BBB. Rummenie was jarenlang landbouwadviseur op Nederlandse ambassades in het buitenland. Met een enorm internationaal netwerk zal hij zich vooral hardmaken voor de positie van Nederland in Europa, zo is de verwachting.


(Foto: Martijn Beekman/Ministerie LVVN)

Bron:

Deel artikel