Uitbreiding productie Growbag Advanced

Uitbreiding productie Growbag Advanced

Op zes verschillende plekken in Nederland vinden in de paprikateelt testen op de Growbag Advanced van Klasmann-Deilmann plaats. De proeven bevestigen de potentie van deze nieuwe growbag. Mede daarom is bij Klasmann-Deilmann afgelopen periode ingezet op het vergroten van de productiecapaciteit en het op schalen van de grondstofproductie voor deze substraatmat.

De Growbag Advanced van Klasmann-Deilmann werd in 2021 voor het eerst getest. De growbag van de internationale substraatproducent bestaat voor 80% uit hun gepatenteerde Greenfibre® mix en voor 20% uit kokos. In 2023 vonden er ook proeven plaats bij Kwekerij Mooijman, die vervolgens besloot om in 2024 volledig over te stappen op de Growbag Advanced.

Belofte komt uit
De uiteenlopende proeven die op dit moment met de growbag plaatsvinden in de paprikateelt, laten in de verschillende situaties zien dat de resultaten minimaal vergelijkbaar zijn met de bestaande aanpak. Dat houdt in dat de groeiresultaten van de paprikaplant wordt vergeleken met de resultaten op een andere organische mat of op een steenwol mat. De belofte van de growbag die onder andere bij Kwekerij Mooijman is getest, komt ook in de nieuwe proeven uit. Komende maanden worden de proeven nauwlettend gemonitord om te zien of de Growbag Advanced dezelfde resultaten blijft laten zien.

Nieuwe lijn voor extra capaciteit
Gezien de veelbelovende resultaten bij de nieuwste proeven met de Growbag Advanced, is door Klasmann-Deilmann afgelopen periode sterk ingezet in het opschalen van productiecapaciteit en is de productie van de benodigde grondstoffen opgeschaald voor in deze substraatmatten. Een nieuwe productielijn is onlangs succesvol in gebruik genomen, zodat ook in het najaar voldoende capaciteit en beschikbaarheid is om aan de huidige en nieuwe aanvragen te kunnen voldoen.

Bron:

Deel artikel