Maarten Huisman: Verbluffend

Maarten Huisman: Verbluffend

Een weblog van Maarten Huisman, Botanical personality en online host bij Flower Circus. Hij schrijft deze weblog voor Goedemorgen en zijn eigen website.

Vorige maand schreef ik al kort over mijn bezoek aan Deliflor tijdens de Flower Trials, maar eigenlijk was er veel meer te zien dan ik kon beschrijven. Daarom is het blog van deze maand volledig gewijd aan de indrukwekkende Delishow van Deliflor. Dit evenement, speciaal georganiseerd door een van de grootste chrysantenveredelaars ter wereld, liet wederom zien waarom Deliflor een toonaangevende naam is in de sierteelt.

Een Modieuze Presentatie
Bij aankomst werd ik meteen verwelkomd door een modieuze en stijlvolle setting. Dit jaar stond de Delishow in het teken van Mirana en Commander Pink. Deze twee rassen werden op een manier gepresenteerd die hun schoonheid en unieke kenmerken optimaal tot hun recht lieten komen. De 'fashionable' setting zorgde ervoor dat de chrysanten als echte catwalk-sterren schitterden. Het was duidelijk dat Deliflor veel aandacht en zorg had besteed aan de presentatie.

Een Overvloed aan Kleuren en Vormen
Na de modebewuste introductie, werd ik een rondgeleid door de showkassen van Deliflor. Hier was een ware explosie van kleuren en vormen te bewonderen. Van zachte pastellen tot bijna fluorescerend geel, de diversiteit aan kleuren was verbluffend. De chrysanten werden gepresenteerd in allerlei vormen, van dahlia-achtige bloemvormen tot 'spinachtige' bloemen.
De verscheidenheid was bijna overweldigend, maar in de beste zin van het woord.

Mirana en Commander Pink: De Sterren van de Show
De Mirana en Commander Pink chrysanten waren zonder twijfel de sterren van de show. Mirana, een prachtige witte troschrysant, straalde met haar pure en elegante uitstraling verfijning uit. Commander Pink, met zijn krachtige roze kleur en robuuste bloemblaadjes, bood een prachtig contrast. Beide rassen toonden de veelzijdigheid en innovatie die Deliflor in hun veredelingsprogramma stopt.

Inspiratie voor de Toekomst
De Delishow van Deliflor was meer dan alleen een presentatie van chrysanten; het was een bron van inspiratie voor iedereen die betrokken is bij de sierteelt. De combinatie van kleuren, vormen en innovatieve presentatietechnieken gaf een kijkje in de toekomst van bloemendesign en -veredeling.

Delishow 2024: Een Onvergetelijke Ervaring
Na mijn bezoek aan de Delishow keerde ik huiswaarts met een hoofd vol ideeën, vol bewondering voor de passie en creativiteit die de veredelaars van Deliflor in hun werk legt. De Delishow was meer dan alleen een presentatie van chrysanten; het was als een feestje dat inspiratie bood op elke hoek. De Delishow van Deliflor is een jaarlijks hoogtepunt dat ik altijd met veel plezier bezoek, en dit jaar was geen uitzondering. Ik kijk nu al vol verwachting uit naar de volgende innovaties in de sierteelt.

Bekijk hier meer foto's

Bron: Maarten Huisman

Deel artikel