Kunnen we stoppen met 'single use' plastics?

Kunnen we stoppen met 'single use' plastics?

Kunnen we samen stoppen met ‘single use’ plastics? Met dat ‘hot topic’ in een heet World Horti Center werd gisteren de maandelijkse netwerkborrel van de Nederlandse tuinbouw afgetrapt met 50 bezoekers, zo laat HortiHeroes op LinkedIn weten.

Met de missie 'kristalhelder water, in elke oceaan en uit elke kraan' opende Dennis Scheffers van Dopper zijn verhaal.

De cijfers liegen er niet om:
- In 2025 produceren we naar schatting ca. 600 miljoen ton plastic per jaar
- 2x Keer zoveel als de wereldbevolking samen weegt
- En daarvan belandt 13.000.000 ton elk jaar in de oceaan
- Dat komt vervolgens ook in dier en mens terecht

Schrikken toch? En tegelijk is het ons gedrag, als consument, bedrijfsleven en politiek dat daaraan bijdraagt. Geen makkelijke opgave en zeker ook niet op te lossen via één bedrijf of één route. Dat het voldoende inspiratie gaf, bleek uit interactie.

Ted Duijvestijn deelde hoe er in de Food & Flower industrie samen stappen worden gezet op meerdere routes: hergebruik, stoppen met onnodig gebruik en alternatieve (biobased) materialen. Uiteraard met de nodige uitdagingen, want plastics zorgen ook voor minder verspilling van verse producten.

Op 3 oktober vindt de volgende editie van Let's Connect plaats. Let’s Connect is dé netwerkborrel van de Nederlandse food & flower industry, powered by HortiHeroes, AVAG GREENHOUSE TECHNOLOGY CENTER, Dutch Greenhouse Delta, InnovationQuarter en World Horti Center. Het onderwerp: 'Investing in the future's largest economy? Opportunities for Dutch Horticulture in India'. Aanmelden kan hier.

 

Bron:

Deel artikel



Meest gelezen