Inspirerend Energiek Event Zuid-Oost Nederland

Inspirerend Energiek Event Zuid-Oost Nederland

Op dinsdag 24 september vond het Energiek Event plaats in Venlo, een inspirerende dag gewijd aan de nieuwste ontwikkelingen binnen de duurzame energiesector. Dit evenement, georganiseerd door Kas als Energiebron, Glastuinbouw Nederland en andere betrokken partijen, bood een uitgebreide blik op de nieuwst trends in onderzoek en innovaties op gebied van energie in de glastuinbouw.

Het belang van op regionale schaal samenwerken wordt bij de opening benadrukt door Jean Aerts (voorzitter regiobestuur Limburg Glastuinbouw Nederland) en Mari van den Heuvel (voorzitter regiobestuur Brabant/Zeeland van Glastuinbouw Nederland,). Hun boodschap was duidelijk: alleen door samen te werken kunnen we de uitdagingen in de glastuinbouw het hoofd bieden en een duurzame toekomst vormgeven.

Landelijke actualiteiten glastuinbouw en vooruitblik
Alexander Formsma, beleidsspecialist Energie, gaf een update over landelijke actualiteiten en de impact van de meest recente ontwikkelingen. De wet fiscale maatregelen die op 1 januari 2025 ingaat werd als eerste kort toegelicht. Dit gaat over het invoeren van een nieuw en verbeterd CO2-sectorsysteem vanaf 2025, het uitfaseren van een verlaagd tarief tuinbouw (2025-2035) en het gefaseerd inperken van de WKK-vrijstelling (2025 -2030).

Lees hier verder

Bron: Kas als Energiebron

Deel artikel